Православието винаги е било политика. Така вицепремиерът и министър на отбраната

...
Православието винаги е било политика. Така вицепремиерът и министър на отбраната
Коментари Харесай

Каракачанов: Православието винаги е било политика

Православието постоянно е било политика. Така вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов разяснява това, че Благодатният огън стигна до Македония за Великден с помощта на Българската православна черква (БПЦ).

" Политиката на България за отваряне на връзките с Македония, би следвало да бъде подкрепена от Българската православна черква. Нашата черква би трябвало да бъде по-смела, по-енергична ", каза Каракачанов в изявление за Българска национална телевизия.

" Това е част от желанието на българското общество, сред двете страни, в които приказваме един език и имаме обща история, да имаме общ разговор и да има съгласие. Ние няма какво да разделяме, в това число и двете ни църкви. Това е добър знак. Българската православна черква би трябвало да бъде църквата-майка на Охридската епископия ", сподели още той.

Каракачанов разяснява и договорът за ремонт на българските изтребители, подписан с " РСК МиГ ", който е за идващите четири години и е за 81 млн. лв..   " Ремонтът ще се прави в България, а не както някои се пробваха да излъжат - ще караме самолетите в Русия и по-късно ще се връщат тук ", обясни вицепремиерът.

Каракачанов изясни, че аварийните елементи за самолетите ще се купуват от " РСК МиГ ". Той добави, че сега страната ни има 7 самолета, които могат да летят, а останалите се нуждаят от ремонт.

За съпоставяне министърът на защитата означи, че Полша има 36 такива самолета, както и бомбардировачи СУ-22. Всички аварийни елементи за тях се закупуват от Русия, а ремонтите се правят в Полша, сподели Каракачанов.

Министърът изясни, че идеята е в идващите 7 години да летят всичките 15 български МиГ-а. 

Каракачанов удостовери и миналогодишното си желание да ремонтира и съветските изтребители Су-25. България разполага с 14 щурмови самолета от този вид, само че не повече от три могат да излетят. 

" Беше отправено искане до Португалия и Съединени американски щати за 8 използвани, втора употреба, Ф-16. Сега ще бъдат изпратени претенции за " втора употреба ", само че и за нови Ф-16. В същото време има интерес от компанията " Боинг ", която създава Ф-18, един доста добър аероплан, какъвто няма на Балканите ", сподели още Каракачанов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР